Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro semicongelato
- 200 g di farina per torte + q.b.
- 90 g di acqua molto fredda
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 479 kJ / 114 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di dama
1 Std. 30 Min
Croissant
7h 30min
Biscotti di pasta frolla
1 Std. 5 Min
Canestrelli
1sa 50 dk
Tartellette alla frutta fresca
7 godz. 5 min
Mini valdostane al kamut
1 Std. 5 Min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5h
Brioche con tacchino arrosto e pomodoro fresco
5 godz. 30 min
Agnolotti del plin
10h 30 min
Crocchette di tonno
10h
Croissant al cioccolato
3h 35min
Biscottini ad occhio di bue
1h 10min