![Zufoli Zufoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/74922B64-08D6-494D-95F0-826F7BFDF1CD/Derivates/8453B91E-9F4A-408E-90FA-A3A8FCB12A8B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 60 g di latte
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 50 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 pizzico di sale
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- confettura, gusto a piacere
- crema gianduia o crema al latte, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 44.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Marsigliesi
1 godz.
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7h
Bauletto bicolore
6h 25min
Bottoncini con wurstel
5 godz.
Fiocchi
7 Std. 30 Min
Katmer (panini sfogliati turchi)
5h 30min
Pain aux raisins
4 Std. 30 Min
Brioche morbide molisane
7h
Panini al latte ripieni di crema alla vaniglia
40min
Bottoncini al latte semidolci
5 godz. 10 min
Trancetti al latte
6 Std. 30 Min
Panini dolci al latte
2 godz. 40 min