Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'un citron jaune non traité, sans la partie blanche
- 20 g d'amandes émondées
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 2 œufs
- 60 g de beurre doux, fondu
- 50 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- sucre glace maison (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au citron
2h
Gâteau moelleux miel et cardamome
40 min
Gâteau d'avoine et de fruits secs à la vapeur
1h 15min
Gâteau amande-caroube à la vapeur
1h 15min
Runebergstarta (Gâteaux aux amandes et au rhum)
45 min
Cake au citron vert
1h
Tartelettes au lait de coco
1h
Cakes miel, gingembre et mandarine
55 min
Tarte à la noix de coco
1h
Flan aux fruits rouges
1h
Gâteau à la noix de coco
50 min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 min