Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ c. à café de sel
- 100 g de farine de Kamut® (voir "Conseil(s)")
- 250 g de farine de blé, type 55 et un peu pour fariner
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g d'eau
- 70 g de noisettes décortiquées, concassées grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1265 kJ / 302.2 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Baguette tradi'graines
3h 30min
Pains au maïs
3sa 20 dk
Pain aux noix
3h 15min
Briochettes en éventail
3h 35min
Pain de campagne
4h
Pain aux pistaches
3h 15min
Petits pains au muesli
1h 40min
Pain aux fruits secs
3h 45min
Pain de mie aux graines
6h
Petites ficelles aux céréales
2h 45min
Pain aux graines
5h
Le pain bénit
2h 30min