Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ c. à café de sel
- 100 g de farine de Kamut® (voir "Conseil(s)")
- 250 g de farine de blé, type 55 et un peu pour fariner
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g d'eau
- 70 g de noisettes décortiquées, concassées grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1265 kJ / 302.2 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Pain aux noix
3hod. 15min
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de campagne
4h
Pain de seigle
5 godz.
Pain de mie aux graines
6 godz.
Pains au maïs
3h 20 min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain de seigle
2u. 40min
Pain aux pistaches
3hod. 15min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Baguette tradi'graines
3j 30 menit
Pain aux graines
5 godz.