Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base crocante
- 50 g de azúcar moscabada
- 100 g de mantequilla sin sal, fría y cortada en cubitos
- 230 g de harina de trigo
- 1 huevo
- 1 pizca de sal marina
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
Pastel Frangipane
- mantequilla sin sal, para engrasar
- harina de trigo, para espolvorear
- 150 g de almendras tostadas y sin sal
- 150 g de azúcar refinada
- 150 g de mantequilla sin sal, en cubitos
- 2 huevos
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 1 cdita de polvo para hornear
- 40 g de almendras fileteadas
- 50 g de harina de trigo
- 250 g de mermelada de chabacano, suave
- azúcar glass, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2016 kJ / 480 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de chocolate y chile
1h 15min
Mousse de moras
5 godz.
Jocoque casero
15 godz.
Fondant con chocolate Oaxaqueño
15min
Pastel avellanado crispie
3h
Baguette
10h 40min
Panettone con chocolate y naranja
3h
Tarta Tatin
1h 15min
Kasutera (Castella) Panqué de miel
1u. 45min
Bolitas de plátano macho
40min
Souffle de chocolate
1h
Pavlovas con frutos rojos
2h