Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 láminas de grenetina
- agua cantidad necesaria para hidratar
- 150 g de galletas, tipo María
- 800 g de crema para batir (30-40% grasa), bien fría
- 1 lata de leche condensada (aprox. 370 g)
- 200 g de azúcar
- 100 g de mantequilla, y un poco más para engrasar
- 300 g de chocolate amargo, en trozos y un poco más para decorar
- 5 huevos
- 1 pizca de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2886 kJ / 687 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Profiteroles
2h 15 min
Pastel de cajeta
1h 10 min
Mixiote de fruta ligeros
35 Min
Galletas de jengibre
4 Std.
Bizcocho de galletas y chocolate
35 Min
Lasaña boloñesa
2j 30 menit
Souffle de chocolate
1j
Macarrones de chocolate
24h
Panettone con chocolate y naranja
3sa
Fruit cake
4 Std.
Pastel capuchino
2j
Daiquiri de zarzamora
10 min