Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 láminas de grenetina
- agua cantidad necesaria para hidratar
- 150 g de galletas, tipo María
- 800 g de crema para batir (30-40% grasa), bien fría
- 1 lata de leche condensada (aprox. 370 g)
- 200 g de azúcar
- 100 g de mantequilla, y un poco más para engrasar
- 300 g de chocolate amargo, en trozos y un poco más para decorar
- 5 huevos
- 1 pizca de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2886 kJ / 687 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pay de limón
3j 30 menit
Barritas de semillas de girasol
1h 15min
Flan sin hornear
3h
Flan de cacao
4h 45 min
Pastel de hojuelas de maíz Thermomix
2j 30 menit
Banoffee Brasileño
1h 25min
Duraznos al anís
12j 30 menit
Panettone con chocolate y naranja
3h
Herraduras de mazapán
1h
Helado de chocolate
8h 30 min
Merenguitos
1h 20min
Garibaldis de chocolate
50min