Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filete de res sous vide
- 1000 g de filete de res, en caña
- ½ cdita de sal
- ¾ cdita de pimienta negra molida
- 6 hojas de laurel frescas
-
1500
g de agua, aprox. (la necesaria para
sumergir la bolsa) - 2200 g de agua, verifique que la bolsa está cubierta de agua y no pase del máximo 2200 g
- 30 g de vinagre
Para servir
- 15 g de alcaparras, drenadas
- 15 g de salsa Inglesa
- 15 g de jugo de limón recién exprimido
- 15 g de salsa de soya
- ½ cdita sal
- ¾ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 9181.5 kJ / 2194.4 kcal
- Białko
- 201.4 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 143.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 58.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 4309.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa martajada
50 min
Sal de jamaica
1h
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Mojito negro
10min
Demogrupal
1h
Agua de horchata
15 Min
Langosta asada rellena
45 min
Dip de Ostiones ahumados
30 min
Chicharrón prensado en salsa de chile guajillo
25 min
Ensalada de pera y queso azul con avellanas
15 Min
Cowboy
50 min
Agua fresca de lima y epazote
5min