Wersje kompatybilne
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1500 g whole milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, finely grated zest only
Shortcrust Pastry
- 200 g plain flour
- 100 g unsalted butter, cold, diced (1 cm)
- ¼ tsp fine sea salt
- 60 g water, chilled
Filling
- 200 g fennel, core removed, quartered, fronds reserved for garnish
- 20 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 30 g cider vinegar
- 1 Tbsp brown sugar
- 30 - 40 g Swiss chard, stalks removed, thinly sliced
- 16 green olives, pitted (opcjonalnie)
- 2 large eggs
- 30 g whole milk
- 30 g whipping cream
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
Pecorino Crisps
- 2 tsp dried fennel seeds
- 100 g pecorino cheese, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1861 kJ / 443 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2h 35 min
Fig and Honey Smoothie
5 min
Spinach and Cheese Soufflés
35 Min
Shallot Tarte Tatin
2h
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1j 55 menit
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1h 40min
Summer Pudding
8 godz. 30 min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Roasted Tomato Tart
2h
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h