Wersje kompatybilne
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1500 g whole milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, finely grated zest only
Shortcrust Pastry
- 200 g plain flour
- 100 g unsalted butter, cold, diced (1 cm)
- ¼ tsp fine sea salt
- 60 g water, chilled
Filling
- 200 g fennel, core removed, quartered, fronds reserved for garnish
- 20 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 30 g cider vinegar
- 1 Tbsp brown sugar
- 30 - 40 g Swiss chard, stalks removed, thinly sliced
- 16 green olives, pitted (opcjonalnie)
- 2 large eggs
- 30 g whole milk
- 30 g whipping cream
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
Pecorino Crisps
- 2 tsp dried fennel seeds
- 100 g pecorino cheese, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1861 kJ / 443 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Minestrone
45 min
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Quince Torta
8h
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Polenta Cake
1h
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1 godz. 30 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Curried Squash Galette
1h 20min
Rhubarb Vanilla Flan
50 min
Buckwheat and Cacao Granola
2 godz. 35 min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Pea and Mint Soup (TM5)
20min