![Asian Vinaigrette Asian Vinaigrette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1E9B056A-CE22-4CCB-9D30-FD2028B6594B/Derivates/eda872c9-b153-488f-9473-1e760965f421.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g fresh coriander leaves
- 1 garlic clove
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 50 g rice vinegar
- 1 Tbsp honey
- 2 Tbsp light soy sauce
- 2 Tbsp sesame oil
- 50 g groundnut oil
- 15 g spring onions, cut in pieces (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 150 g
- Kalorie
- 3304.9 kJ / 789.9 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 77.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1030.2 mg
Alternatywne przepisy
Salsa Verde
10 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min
Lemon Grass, Ginger and Jalapeño Marinade
5 min
Chicken Salad with Mint Vinaigrette
1 Std.
Superfood Salmon Salad
1 Std. 5 Min
Peanut and Soba Noodle Slaw
20 Min
Green Goddess Quinoa Salad
40 min
American Style Blue Cheese Dressing
5 min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45 Min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40 min
Asian Chopped Salad
20 Min