Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g sugar
- 1 tsp vanilla extract
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 4 Williams pears (firm) peeled, halved and cored (see tip)
- 1400 g water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
-
30
g lemon juice (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder - flaked almonds, toasted, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1024 kJ / 244 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 3 mg
Alternatywne przepisy
Pain d'Epi
2 godz. 40 min
Salmon Scotch Eggs with Honey Mustard Dipping Sauce
1 Std.
Fresh Pasta Dough
1 Std.
Beef Goulash with Bread Dumplings; Individual Cheesecakes
2h 10 min
Sous-vide Pork Tenderloin with Ginger Glaze
1 Std. 40 Min
Mini Fougasse
5 Std.
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20 min
Salmon with Aromatics at 50°C
1 Std. 40 Min
Amaretti Stuffed Peaches with Saffron Zabaglione - Pesche ripiene con Amaretti e zabaione allo zafferano
1 Std. 20 Min
Baguettes
3 godz. 45 min
Steamed Eggs Sunny Side Up
15 Min
Goat's Cheese Panna Cotta with Beetroot and Port Jelly, Beetroot Gel and Beetroot Pickles
15h 15min