Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsione
- 2 mazzetti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di pepe nero in grani
- 10 g di radice fresca di zenzero, pelata
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 1 pizzico di sale
Insalata di mare veloce
- 500 g di acqua
- 100 g di vino bianco
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di seppie, tagliate ad anelli
- 500 g di vongole veraci fresche, pulite
- 500 g di cozze fresche, pulite
- 200 g di code di mazzancolle
- limone, preferibilmente biologico, a fettine sottili q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 991 kJ / 237 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 min.
Insalata di mare
1h 30 min.
Orata al sale
40 min.
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min.
Vongole e cozze alla marinara
3h
Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone
3h
Insalata di seppioline con frutta secca
30min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1h
Insalata di calamari
55 min.
Insalata di calamari e pesche
40 min.
Insalata di calamari al limone
35min