Wersje kompatybilne
Tartine di melanzana con formaggio e cipolla caramellata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di cipolla dorata in quarti
- 40 g di brandy
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di zucchero di canna
- 1 melanzana in 12 fette (1-2 cm)
- 10 g di caramello liquido
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 dose di pasta sfoglia
- 1 formaggio di capra in 12 fette
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 958 kJ / 229 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostini con cipolla caramellata, filetto di maiale e Camembert
1 Std.
Cannoli ripieni di crema ai formaggi e tartufo nero
35 min
Millefoglie di patate e funghi porcini
1 Std. 20 Min
Crêpes al radicchio e carciofi
1 godz. 50 min
Piccole parmigiane di melanzane
1 Std.
Crêpes ai funghi
1 godz. 50 min
Fiori di zucca ripieni
1 Std.
Fiori di zucchina ripieni con speck e provola
1 Std.
Turbantini affumicati
40 min
Filetto mignon con salsa al cioccolato speziata
1h 25 min
Insalata di fragole, soncino e Parmigiano reggiano
10 min
Melanzane alla siciliana
1 godz. 15 min