Torta alle bietole
TM5 TM6

Torta alle bietole

3.0 (1 ocena)

Składniki

Base della torta

  • 120 g di zucchero
  • 150 g di burro morbido a pezzi
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 15 g di Alchermes

Ripieno

  • 250 g di pane bianco a fette
  • 150 g di latte
  • 150 g di acqua
  • 150 g di bietola, le foglie lavate
  • 50 g di burro a pezzi
  • 150 g di uvetta, ammollata e strizzata
  • 100 g di pinoli
  • 120 g di zucchero
  • 2 tuorli
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 50 g di amaretti sbriciolati
  • 15 g di Alchermes

Terminare la preparazione

  • 20 g di pinoli

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2121 kJ / 501 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
68.1 g
Tłuszcz
21.6 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy