Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della torta
- 120 g di zucchero
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 300 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 15 g di Alchermes
Ripieno
- 250 g di pane bianco a fette
- 150 g di latte
- 150 g di acqua
- 150 g di bietola, le foglie lavate
- 50 g di burro a pezzi
- 150 g di uvetta, ammollata e strizzata
- 100 g di pinoli
- 120 g di zucchero
- 2 tuorli
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di amaretti sbriciolati
- 15 g di Alchermes
Terminare la preparazione
- 20 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2121 kJ / 501 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di bietole, patate e cipolla
55 min.
Torta di riso salata
2 Std. 10 Min
Polpettone fagiolini e patate
1h 30 min.
Tortino di melanzane con uvetta e pinoli
1h
Riso in torta verde
1h 30 min.
Scarpazza sarzanese
2h 30min
Insalata di panissa con carciofi
55 min.
Torta salata bietole e uova
2h
Finocchi al gratin vegan (di Rubina Rovini)
40 min.
Insalata di carciofi e fagioli
1h 5 min.
Torta di spinaci e carote al vapore
1h 5 min.
Torta salata di bietole
1h