Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de gambas arroceras crudas
- 2 cucharadas de tomate concentrado
- 500 g de agua
- 3 huevos duros (en rodajas, reserve unas rodajas para decorar)
- 2 latas pequeñas de yemas de espárragos blancos en conserva cortadas por la mitad
Bechamel
- 500 g de leche
- 40 g de maicena
- 25 g de mantequilla
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 668 kJ / 159 kcal
- Białko
- 110.2 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Crema de champiñones
20min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30 Min
Crema de espárragos blancos
25 Min
Crema florentina (de espinacas)
45min
Crema de espárragos verdes
40min
Crema parmentier al ajo con mejillones a la naranja
30 Min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1 Std.
Vichyssoise de espárragos
30 Min
Crema de hortalizas con queso gruyère, setas y castañas
45min
Vasitos de espárragos con salpicón
10 Min
Crema de boletus
1h 35min
Crema de mejillones
1 Std.