Urządzenia i Akcesoria
Tomatenkonfitüre
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
reife Tomaten geschält, geviertelt1000 g
-
Zitronensaft20 g
-
Gelierzucker 2:1500 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
3054 kJ /
718 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
173 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frisch gestrichen
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Sauerkirsch-Schoko-Konfitüre
25 min
Weintrauben-Konfitüre
30 min
Schwarzwälder-Kirsch-Konfitüre
25 min
Mandarinen-Gelee
30 min
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30 min
Pfirsich-Chutney
50 min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min
Pina-Colada-Konfitüre
30 min
Kiba-Gelee
25 min
Apfelgelee aus ganzen Äpfeln
4 godz.
Birnenkonfitüre
20 min
Apfelgelee
5 godz. 30 min