Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 50 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Zucker
-
500
g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bestreuen
lub 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bestreuen - 2 geh. TL Salz
- 50 g Olivenöl und etwas mehr zum EInfetten
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 1 TL Estragon, getrocknet
- 1 TL Chiliflocken, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 503 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Bierbrot
2h
Landbrot Backhausart
1h 40 min
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Tomatenbrot
1 Std. 35 Min
Leinsamenbrot
1h 30 min
Knoblauchbaguettes
2h
Apfel-Zwiebel-Brot
2sa 20 dk
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Tomaten-Basilikum-Brot oder -Brötchen
1 godz. 45 min
Graubrot
2h
Zwiebelbrot mit Koriander
2 godz. 40 min
Italienisches Weißbrot
1 Std. 10 Min