Spaghetti aglio e olio
TM6 TM5

Spaghetti aglio e olio

4.4 (1.7K ocen)

Składniki

  • ½ - 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 6 - 8 liści bazylii, świeżej
  • 1 - 2 papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 2 - 4 ząbki czosnku (patrz wskazówka)
  • 100 - 120 g oliwy z oliwek, dobrej jakości
  • 2 łyżeczki soli
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1200 g wody
  • 400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • ser parmezan, tarty, ilość do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2633.5 kJ / 629.4 kcal
Białko
13.9 g
Węglowodany
78 g
Tłuszcz
28.9 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Błonnik
3.9 g
Sód
1189.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy