Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salada russa
- 300 g cenoura cortada em cubos
- 200 g curgete cortada em cubos
- 100 g ervilhas descongeladas
- 1 ovo
- 400 g pescada em postas
- Pimenta q.b.
- ½ limão, só o sumo
- Azeite q.b.
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa tipo fusilli tricolor
Molho tártaro
- 60 g pickles
- 1 c. sopa de alcaparras
- 300 g óleo
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de mostarda
- ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4896.5 kJ / 1170.3 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 79.8 g
- Tłuszcz
- 79.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1551.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de arroz e atum
1 godz.
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
30 min
Salada mediterrânica
25min
Salada de massa e grão
25min
Massa com brócolos e queijo
50 min
Salada fresca de verão
40 min
Salada de grão, tomate e atum com vinagreta de coentros e lima
10min
Salada de batata, feijão-verde e ovo cozido
45 min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50 min
Salada de massa grega
30 min
Salada-russa
50 min