Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 35 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 100 g cenoura
- 50 g aipo
- 350 g tomate em pedaços
- 1 folha de louro
- 1000 g lulas limpas cortadas em rodelas finas
- 3 pés de tomilho, só as folhas
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 c. chá de paprika
- 1500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 1 c. chá de orégãos
- 450 g feijão-manteiga cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1541 kJ / 369 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feijoada de tamboril e camarão
30min
Arroz de tamboril
40min
Bacalhau à Brás
25min
Lulas guisadas
50min
Caldeirada de Lulas
45min
Massada de lulas
35min
Feijoada de chocos
45min
Guisado de lulas e feijão com arroz
1h
Arroz de lulas
1h
Lulas recheadas
1h 15min
Massada de peixe
55min
Arroz de polvo
1h 15min