Wersje kompatybilne
Bochechas de porco com batata e maçã assadas no forno
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g bochechas de porco
- 30 g massa de pimentão
- 2 dentes de alho
- 2 c. chá de sal
- 150 g vinho tinto
- 1 folha de louro
- 4 vagens de cardamomo, só as sementes
- 500 g batatinha nova c/ casca p/ assar, cortada em gomos
- 200 g cebola roxa cortada em pedaços
- 80 g azeite
- 4 pés de manjerona
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 300 g água
- 10 g salsa
- 1 pé de alecrim, só as folhas
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 250 g maçã Granny Smith cortada em gomos
- 20 g vinagre de vinho tinto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3319.7 kJ / 793.4 kcal
- Białko
- 44.1 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 45.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1540.7 mg
Alternatywne przepisy
Vitela com molho de laranja
40min
Lombinhos de porco com redução de vinho do porto
40min
Folhado de pato de Elvas
2h
Poejada
45min
Embrulhos de couve com bacalhau
2h
Burras em vinho tinto
12 Std. 55 Min
Peixe à Portuguesa
6 godz. 45 min
Bochechas de porco lento
16 godz.
Raia com molho de pitau
45min
Piano com molho barbecue e salada de cenoura
11 godz.
Bacalhau de cebolada e broa
1h
Bochechas de porco
9 Std. 10 Min