Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 100 g alho-francês
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 500 g couve-lombarda cortada em pedaços pequenos
- ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de mostarda de Dijon
- 5 g molho de soja
- 600 g salsicha fresca de porco cortada em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2302.7 kJ / 550.4 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1525 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de grão com farinheira
50 min
Frango de fricassé
30 min
Ervilhas com ovos escalfados
40 min
Favas guisadas
50 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Feijoada de chocos
40 min
Embrulhos de couve com arroz de salsichas
45 min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1 Std. 5 Min
Strogonoff de peru com molho de café
25min
Arroz de "pato" fingido com farinheira
1 Std. 40 Min
Pota à americana
40 min
Empadão de arroz
1 Std. 20 Min