Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho roxo
- 60 g azeite
- 280 g cebola cortada em juliana ou meia lua
- 140 g cogumelos laminados
- 80 g vinho branco
- 1 ½ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta
- 1000 g água
- 4 postas de pescada (180 g cada aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1575.4 kJ / 376.5 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1012.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com batata nova e legumes de verão
35 dk
Lombinhos de pescada com alho e coentros e batatinhas
35 dk
Filetes de peixe com legumes em papelote
1 Std. 10 Min
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30 Min
Pescada com molho de tomate fresco
35 dk
Pescada com legumes ao vapor
50 Min
Robalos com feijão-verde
30 Min
Filetes com espargos e arroz de açafrão
30 Min
Pescada com batatas ao vapor
40 dk
Peixe à putanesca
30 Min
Dourada com legumes em papelote
40 dk
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40 dk