![Spicy Bean Curds Spicy Bean Curds](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25eb4325-f361-45ab-92b1-bdc9c654b148/Derivates/97317b81-0d30-40c3-bc22-7acb882bbbd8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ - 2 tbsp red chilli powder, adjust to taste
- 50 g black soy powder
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tbsp cold pressed sesame oil
- 1 tbsp 3-booster powder (see tip)
- 2 tsp minced fresh ginger, adjust to taste
- 1 ½ tsp rock salt
- 300 g firm bean curds (taukwa), cut in big chunks (3-5 cm)
- 80 g water
- 10 g molasses powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Chicken porridge with century egg
30 Min
Lemongrass Tempeh
1 Std. 15 Min
Homemade Soy Milk
35 min
Curry chicken
1 Std.
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1 Std.
Nyonya Fish Maw Soup
1 godz. 10 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 Min
Teochew Seafood Porridge
45 Min
Pandan chiffon cake
5h 15min
Homemade Fish Ball Soup
2 Std.
Homemade Pandan Kaya
55 Min