Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Schalotten, halbiert
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert
- 1 Bund Koriander
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Sesamöl, geröstet
- 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 EL gelbe Currypaste
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 200 g rote Paprika, in Würfeln (2 cm)
- 70 g Tomatenmark
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- Öl zum Braten
- 200 g Topinambur, in dünnen Scheiben (siehe Tipp)
- Salz zum Würzen
- Curry zum Würzen
- 700 g Tiefseegarnelen, TK, aufgetaut, abgetropft (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2091 kJ / 500 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meeresfrüchte Korma
40min
Kerala Fisch Curry
30min
Tagine mit Seeteufel
1h
Meeresfrüchte Korma
40min
Wagyu-Eintopf mit Süßkartoffeln (Dubai)
2h
Kokoseintopf
50min
Lachs mit Pak Choi und Ponzusauce
13h 30min
Garnelen Bhuna
30min
Koriander-Lachs mit Pak Choi auf Wasabipüree
45min
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30min
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40min