Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Minze, abgezupft
- 1 Bund Koriander, abgezupft
- 500 g Lammfleisch (z.B. Lammrücken), gewürfelt (2-3 cm)
- 2 EL Garam Masala
- 30 g Pflanzenöl und etwas mehr zum Braten
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g Butternuss-Kürbis, in Würfeln (2-3 cm)
- 150 g rote Linsen
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 500 g Wasser
- 20 g grüne Currypaste
- 15 g Tamarindenmark (opcjonalnie)
- 25 g Zucker
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 30 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kerala Fisch Curry
30min
Hühnchen-Tajine mit Pflaumen und Mandel-Honigsauce
50min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1 Std. 50 Min
Meeresfrüchte Korma
40min
Schnelles Lamm Dhansak
50min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40min
Lamm Rogan Josh
1h 45min
Chicken Saag
50min
Kashmiri Reis
30min
Chicken-Mushroom Balti
50min
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1h
Lamm Keema mit Erbsen
1h