Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 150 g Grünkohl, ohne Strunk, in Stücken (2-3 cm)
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 EL Öl
- 100 g Katenschinkenwürfel
- 200 g Frischkäse
- 3 Eier
- ¼ - ½ TL Salz (siehe Tipp)
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1371 kJ / 328 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1 godz. 20 min
Vollkorn Mangold-Quiche
1h 30min
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35min
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1h 10min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 godz. 20 min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 godz. 20 min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1 godz.
Grünkohltarte
2h
Chinakohl-Pizza
1óra 40p
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 godz. 15 min
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Möhren-Wirsing-Lasagne
2h