Porree-Hackfleisch-Suppe

Porree-Hackfleisch-Suppe

4.2 419 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Porree in Ringen (1 cm)
    600 g
  • Pflanzenöl
    30 g
  • Mett gewürzt
    350 g
  • Kartoffeln in Stücken
    250 g
  • Wasser
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Milch
    250 g
  • Sahne
    100 g
  • Muskatblüte (Macis)
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    3 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 27 g
Kalorie 2314 kJ / 552 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...