Eier in Petersiliensauce
TM31 TM5 TM6

Eier in Petersiliensauce

3.2 (122 oceny)

Składniki

  • 750 g Wasser
  • 8 Eier, gekühlt
  • 750 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in Stücken (3 cm)
  • 5 Prisen Salz
  • 40 g Butter
  • 50 g Mehl
  • 250 g Milch
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 2 Prisen Muskat
  • 10 Stängel Petersilie, abgezupft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1839 kJ / 438 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
21 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy