Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Wasser
- 8 Eier, gekühlt
- 750 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in Stücken (3 cm)
- 5 Prisen Salz
- 40 g Butter
- 50 g Mehl
- 250 g Milch
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 10 Stängel Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1839 kJ / 438 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45min
Glückstädter Matjestopf
3h 30min
Gefüllter Blumenkohl
1h 20min
Birnen, Bohnen und Kassler
50 min
Apfel-Möhren-Rohkost
5min
Leipziger Allerlei mit Kartoffeln
1 godz.
Senfeier mit Kartoffeln
1 godz.
Schwarzwurzeln mit Hackbällchen (Sachsen-Anhalt)
50 min
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1 godz.
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1 godz.
Senfeier
1 godz. 5 min
Frikadellen mit Blumenkohl, Kartoffeln und Senfsauce
1sa 10 dk