Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g de remolacha cocida
- 500 g de tomate maduro en cuartos
-
50
g de cebolla
lub 50 g de cebolleta - 40 - 50 g de pimiento verde
- 40 - 50 g de pepino
- 1 - 2 dientes de ajo
- 20 g de vinagre
- 200 g de cubitos de hielo
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 1 - 2 cucharaditas de pimienta molida
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de agua fría
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 805 kJ / 193 kcal
- Białko
- 2.15 g
- Węglowodany
- 7.45 g
- Tłuszcz
- 17.05 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Sopa fría de pepino al eneldo
5 min
Sopa fría de manzana y puerro
2u. 40min
Gazpacho verde
10 min
Gazpacho de melón
15min
Gazpacho de manzana verde
10 min
Gazpacho de aguacate
10 min
Sopa fría de pepino y remolacha
10 min
Gazpacho de fresas con queso de cabra
5 min
Gazpacho de mango
15min
Gazpacho de zanahorias
10 min
Salmorejo de remolacha
30min
Gazpacho de remolacha con ensalada de lombarda y queso feta
15min