Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 300 g de cebolla en trozos
- 40 g de aceite de oliva
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 150 - 200 g de pimientos del piquillo en conserva, en tiras de 1 cm
- 1 cucharadita de azúcar
- ½ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- ½ - 1 cucharadita de comino molido
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 180 g de atún en aceite, escurrido y desmenuzado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 303.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías pintas con verduras
35 Min
Garbanzos encebollados
40 Min
Alubias con tomate y cúrcuma
30 Min
Garbanzos con chistorra
40 Min
Alubias con bacalao
30 Min
Guiso de garbanzos con verduras
45 Min
Patatas guisadas con champiñones
45 Min
Callos veganos (setas con garbanzos)
30 Min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 Min
Arroz con sofrito de verduras y jamón
50 min
Garbanzos en salsa verde con salmón
25 Min
Judías blancas con espinacas al azafrán
25 Min