Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 alcachofas frescas grandes (6 si son pequeñas)
-
1 - 2
ramitas de perejil fresco
lub ½ limón - 700 g de agua
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de cebolleta en cuartos
- 1 cucharadita de sal
- 30 g de mantequilla
- pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 801 kJ / 191 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de guisantes
30 Min
Crema de apio
40 Min
Crema de champiñones
20 Min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30 Min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1 godz. 30 min
Vichyssoise de apio
40 Min
Sopa fría de manzana y puerro
2 godz. 40 min
Crema de chirivía y manzana
30 Min
Crema de espárragos verdes
40 Min
Crema de puerros y pera con jamón
40 Min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1h
Crema de pepino y aguacate
5 min