Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de cebolleta (en trozos de 2-3 cm)
- 1 diente de ajo
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de calabaza (en trozos de aprox. 3 cm)
- 300 g de ramilletes de coliflor
- 1 pastilla de caldo de verduras
- 600 g de agua
-
50
g de requesón
lub 50 g de queso cremoso - ½ cucharadita de tomillo seco
- 20 g de queso rallado
- 80 g de picatostes
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 600 kJ / 143 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 122.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor y brócoli
40min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Crema de guisantes
30min
Crema Dubarry (de coliflor)
50min
Vichyssoise de coliflor con mejillones al vapor
25 Min
Crema de coliflor con bacalao y beicon
30min
Crema de acelgas y piñones
45min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30min
Crema de calabaza con curry
35min
Crema de chirivía y manzana
30min
Crema de coliflor y garbanzos
40min
Sopa de coliflor al curry
40min