Urządzenia i Akcesoria
Dhokla
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
10 Portionen
Składniki
-
Pflanzenöl zum EinfettenTL
-
grüne Chilischoten, frisch halbiert2
-
Knoblauchzehen2
-
Koriander frisch, abgezupft15 g
-
Hartweizengrieß150 g
-
Naturjoghurt180 g
-
Wasser620 g
-
Salz1 TL
-
Natron1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
282 kJ /
68 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gefüllte Parathas
1 godz. 20 min
Nadan Mutta (Eier Curry)
50 min
Gemüsefüllung für Samosas
30 min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30 min
Paneer
5 godz. 30 min
Paneer
6 godz. 30 min
Kashmiri Reis
30 min
Pudla mit Spinat und Paneer
1 godz.
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45 min
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
50 min
Kichererbsen und Tomaten Rogan Josh
25 min
Möhren-Halwa
40 min