Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Sesam, geschält
- 30 g Pistazien, ungesalzen, geschält, geröstet
- 10 g Fleur de Sel
- 4 EL Thymian, getrocknet
- 2 EL Majoran, getrocknet
- 2 EL Oregano, getrocknet
- 1 EL Sumach
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1294 kJ / 309 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Japanisches Omelett (Tamagoyaki)
20min
Safran-Kulfi
9 Std.
Libanesisches Fladenbrot
3h 20min
Za´atar-Brot
1h 40min
Sesamhelva - Tahin Helvası
3 godz. 10 min
Dukkha-Gewürz
10min
Ras el Hanout
15 min
Za'atar-Gewürzmischung
5 Min
Berbere-Gewürz
10min
Ras el Hanout-Gewürz
5 Min
Tahin-Joghurt-Dip - Yoğurtlu Tahin Soslu
5 Min
Kichererbsenpaste - Humus
13 Std.