Urządzenia i Akcesoria
Mandelhummus
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehe1
-
Mandeln, blanchiert50 g
-
Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft1 Dose
-
weißes Mandelmus100 g
-
Weißweinessig20 g
-
Pfeffer1 Msp.
-
Sojasauce50 g
-
Sesamöl, geröstet20 g
-
Sahne100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
949 kJ /
228 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kürbiskernpesto
10 min
Petersilien-Erdnuss-Pesto
10 min
Mohn-Chili-Pesto
10 min
Petersil-Walnuss-Pesto
35 min
Orientalische Mayonnaise
10 min
Blumenkohl-Hummus
35 min
Bohnen-Kräuter-Aufstrich
30 min
Kichererbsenfladenbrot mit Curry-Gemüsedip
50 min
Heidelbeerkuchen (glutenfrei, vegan)
1 godz. 10 min
Bananen-Erdnuss-Cookies
1 godz. 40 min
Linsen-Mandel-Cracker
40 min
Avocado-Erdnuss-Dressing
5 min