Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g Sonnenblumenöl, etwas mehr für den Teller
- 10 g Apfelessig
- 120 g Wasser
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 1000 g Marillen, halbiert und entsteint
- 100 - 150 g Zucker (je nach Säure der Marillen)
- 160 g Butter, in Stücken
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 130 g Semmelbrösel
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Polsterzipfl
2sa 10 dk
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Marillenkuchen
1h 30min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1sa 35 dk
Ribiseltorte mit Schneehaube
1sa 10 dk
Germknödel
1 godz.
Wiener Rehrücken
3u. 40min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min