Marillenstrudel

Marillenstrudel

4.1 15 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Stücke

Składniki

  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    250 g
  • Sonnenblumenöl etwas mehr für den Teller
    20 g
  • Apfelessig
    10 g
  • Wasser
    120 g
  • Eidotter
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Marillen halbiert und entsteint
    1000 g
  • Zucker (je nach Säure der Marillen)
    100 - 150 g
  • Butter in Stücken
    160 g
  • Zimt, gemahlen
    ¼ TL
  • Semmelbrösel
    130 g
  • Staubzucker zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 1322 kJ / 316 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...