![Marillenstrudel Marillenstrudel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60fa655c-87fe-4b86-8445-652c6baeab6e/Derivates/a26e9e1f-3141-42d0-8be3-e69061bd2ca5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g Sonnenblumenöl, etwas mehr für den Teller
- 10 g Apfelessig
- 120 g Wasser
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 1000 g Marillen, halbiert und entsteint
- 100 - 150 g Zucker (je nach Säure der Marillen)
- 160 g Butter, in Stücken
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 130 g Semmelbrösel
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Ribiselgelee
55min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Omas Schokoladenobstkuchen
55min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min