Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Hähnchenbrustfilet, in Stücken (2 x 2 cm )
- 30 g Öl
- 2 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 ½ TL Paprikapulver, geräuchert
- 1 Zitrone, Bio, 2 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 80 g Manchego Käse, alt, in Stücken
- 200 g rote Paprika, in Stücken
- 1 Schalotte, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 6 Zweige Thymian, davon 4 Zweige abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 20 g Butter
- 300 g Risottoreis (z.B. Carnaroli)
- 50 g Weißwein
- 750 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Geflügelbrühe (für je 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2435 kJ / 582 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto milanese
35 min
Mais-Risotto
35 min
Sobrasada-Risotto (Spanien/Mallorca)
30 Min
Pappardelle mit Lammragout
1 Std.
Chorizo-Risotto mit Frühlingszwiebeln
35 min
Safran-Hühnchen-Penne
35 min
Hackfleischrisotto
40 Min
Risotto mit Steakstreifen und Frühlingsgemüse
55min
Gefüllte Ricotta-Hähnchenbrust mit Tomatenrisotto
45 min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40 Min
Glasnudel-Hackfleisch-Bowl
35 min
Meatball-Mafalde
45 min