Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g daikon (Japanese radish), cut in small chunks
- 10 Chinese red dates, pitted
- 8 dried oysters, soaked to soften
- 1400 g water
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 300 g silken tofu (approx. 1 block)
- 6 wolfberries (goji), soaked to soften, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 421 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Collagen Soup Broth
8h 25min
Yasai Yaki
25 dk
Chawanmushi
1sa 15 dk
Summer seafood soup
45min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35min
Stir Fried Prawns with Dragon Well Tea (Longjing Tea Prawns)
4 Std. 10 Min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1sa
White Radish Pork Rib Soup
3h
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45 min
Chicken porridge with century egg
30 dk
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 dk