![Pulut panggang (grilled rice packets) Pulut panggang (grilled rice packets)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B407551B-198D-472D-B9D8-4F11D6C1AE25/Derivates/91E2E036-AF80-4A24-91FF-EE9631211E26.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g glutinous rice
- water, for soaking
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- 5 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 30 g vegetable oil
- 120 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel seeds
Pulut panggang (rice packets)
- 480 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 4 pandan leaves, tied into knots
- 1200 g water
- 11 banana leaves, cut into rectangles (approx. 23 x 17 cm) and rinsed (see Tips)
- vegetable oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 739.5 kJ / 176.1 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 11.6 mg
Alternatywne przepisy
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2h 35 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 godz. 40 min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Nasi Lemak
45min
Roti Canai (Roti Prata)
3h 55min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Mantou buns
1h 30min