Rose vom Winterapfel mit Würzguss

Rose vom Winterapfel mit Würzguss

3.8 8 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

Blätterteig
  • Butter in kleinen Stücken (1-2 cm)
    150 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    150 g
  • Wasser, kalt
    60 g
  • Zucker
    10 g
Apfelfüllung
  • Apfelsaft
    300 g
  • Äpfel (ca. 3 Stück), halbiert, in dünnen Scheiben (ca. 1 mm)
    400 g
  • Zitronensaft zum Beträufeln
  • Lebkuchengewürz zum Bestreuen
  • Butter zum Einfetten
  • Lemon Curd
    90 g
  • Marzipan-Rohmasse in 6 Streifen (ca. 21 x 35 cm )
    200 g
Würzguss und Fertigstellung
  • Apfelsaft
    250 g
  • Tortenguss, weiß
    1 Pck.
  • Zucker
    25 g
  • Zimt nach Geschmack
    1 - 2 Prisen
  • Anis nach Geschmack
    1 - 2 Prisen
  • Mandeln, gehackt
    40 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 2648 kJ / 633 kcal
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...