Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeer-Tartelettes
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Stück
Składniki
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen300 g
-
Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Zucker40 g
-
Wasser80 g
-
Salz1 Prise
-
Quark, 40% Fett250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Speisestärke1 geh. TL
-
Rote Stachelbeeren250 - 300 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1525 kJ /
365 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2019
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgen-Tartelettes
1u. 30min
Rhabarber-Mandel-Torte
4u. 30min
Himbeertarte mit Mandeln
2u. 30min
Brandteig-Mandel-Streifen
2u.
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3u.
Erdbeer-Tarte
7u.
Aprikosen-Tarte
4u.
Aprikosen-Tartelettes
3u.
Frei geformte Aprikosen-Blaubeer-Tarte
3u.
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2u. 20min
Bratapfelkuchen
7u.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1u.