Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
- 120 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Zucker
- 80 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 250 g Quark, 40% Fett
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 geh. TL Speisestärke
- 250 - 300 g Rote Stachelbeeren
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1525 kJ / 365 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1h 10min
Stachelbeer-Cupcakes
1 Std.
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2h
Zwetschgen-Tartelettes
1 godz. 30 min
Stachelbeer-Streuseltaler
1 godz. 45 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 Std.
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Apfel-Brombeer-Tarte
1h 55min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Orangenküchlein
50min
Zwetschgenkuchen
2h