Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeer-Tartelettes
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Stück
Składniki
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen300 g
-
Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Zucker40 g
-
Wasser80 g
-
Salz1 Prise
-
Quark, 40% Fett250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Speisestärke1 geh. TL
-
Rote Stachelbeeren250 - 300 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1525 kJ /
365 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2019
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 godz. 30 min
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Rhabarber-Cranberry-Tarte
2 godz. 30 min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6 godz. 30 min
Italienische Obsttorte
3 godz. 15 min
Apfel-Brombeer-Tarte
1 godz. 55 min
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Quitten-Tarte-Tatin
2 godz.
Butter-Apfel-Kuchen
3 godz.
Zwetschgenkuchen
2 godz.