Urządzenia i Akcesoria
Weihnachtliche Opernschnitte
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen
Składniki
Sirup
-
Kaffee, aufgebrüht stark75 g
-
Zucker15 g
-
Kaffeelikör15 g
Schokoladen Ganache
-
Zartbitter-Kuvertüre mind. 55% Kakao, in Stücken150 g
-
Sahne150 g
Kaffee-Creme
-
Kaffee, aufgebrüht stark90 g
-
Milch250 g
-
Zucker30 g
-
Vanillepuddingpulver25 g
-
Butter170 g
Mandelbiskuit
-
Mandeln70 g
-
Eier6
-
Zucker und etwas mehr zum Bestreuen120 g
-
Salz1 Prise
-
Mehl120 g
-
Speisestärke50 g
-
Tonkabohne gerieben2 Prisen
Fertigstellung
-
Physalis halbiert, zur Dekoration
-
essbarer Glitzerstaub, gold zur Dekoration
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
3558 kJ /
850 kcal
Tłuszcz
57 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Kloster-Cremetorte
12 godz.
Kaffee-Schoko-Kuchen
7 godz.
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4 godz. 30 min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 godz.
Latte-Macchiato-Torte
5 godz. 30 min
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 godz.
Apfel-Zimt-Krapfen
1 godz. 40 min
Tortentraum Himbeere
5 godz.
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 godz. 10 min
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.
Sandtropfen
3 godz. 40 min