Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sirup
- 75 g Kaffee, aufgebrüht, stark
- 15 g Zucker
- 15 g Kaffeelikör
Schokoladen Ganache
- 150 g Zartbitter-Kuvertüre, mind. 55% Kakao, in Stücken
- 150 g Sahne
Kaffee-Creme
- 90 g Kaffee, aufgebrüht, stark
- 250 g Milch
- 30 g Zucker
- 25 g Vanillepuddingpulver
- 170 g Butter
Mandelbiskuit
- 70 g Mandeln
- 6 Eier
- 120 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Prise Salz
- 120 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 2 Prisen Tonkabohne, gerieben
Fertigstellung
- Physalis, halbiert, zur Dekoration
- essbarer Glitzerstaub, gold, zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3558 kJ / 850 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3u.
Schwarzwälder Kirschtorte
3u.
Schoko-Mocca-Torte
9 Std. 30 Min
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4h 30min
Aprikosen-Bienenstich
5 Std.
Lebkuchenblätter-Torte
28h 30 min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3u.
Tortentraum Himbeere
5 Std.
Flockentorte
2 Std. 25 Min
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Kokostorte
7 godz. 30 min
Kirsch-Vanille-Torte
24h