Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 80 g Mehl
- 60 g Speisestärke
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 4 Eier (Kl. M)
- 160 g Zucker
- 1 Prise Salz
- Wasser, kalt, zum Bestreichen
- 150 g Lemon Curd
Füllung und Fertigstellung
- 5 Blätter weiße Gelatine
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 70 g Zucker
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 350 g Sahne
- 100 g Magerquark
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
-
4
EL Limoncello
lub 4 EL Orangensaft - 1 EL Puderzucker
- 2 Pfirsiche, in dünnen Spalten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2261 kJ / 539 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Vanillering
4h
Zwetschgenkuchen mit Feigen
3h
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2h 10min
Schachbrett-Torte
5h 10min
Charlotte Russe
3h
Éclairs
4h
Orangen-Schokoladen-Torte
3h 40min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4sa 10 dk
Sylter Sturmbeutel mit Erdbeersahne
1 Std.
Eclairs
2h 30min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Blaubeer-Biskuitrolle
5sa