Urządzenia i Akcesoria
Erdbeer-Wackelpudding mit Holunder-Sabayon
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
Wackelpudding
-
Gelatine10 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Zucker80 g
-
Limettensaft20 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Erdbeeren halbiert1000 g
Sabayon und Fertigstellung
-
Eigelb (Kl. M)3
-
75 g ApfelsaftWeißwein75 g
-
Holunderblütensirup75 g
-
Limettensaft20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
716 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 godz. 40 min
Marzipan-Mohn-Cupcakes
2 godz. 20 min
Stachelbeer-Cupcakes
1 godz.
Stachelbeer-Schichtdessert
2 godz.
Friesischer Eiergrog (Niedersachsen)
15 min
Orangen-Hollandaise zu Weihnachtsgeflügel
10 min
Gesalzener-Karamell-Milchshake
20 min
Marzipanapfel mit Vanilleschaum
1 godz. 35 min
Süße Rhabarber-Lasagne
5 godz. 40 min
Kürbis-Buttermilch-Biscuits
1 godz. 30 min
Crème-brûlée-Äpfel
45 min
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50 min