Erdbeer-Wackelpudding mit Holunder-Sabayon

Erdbeer-Wackelpudding mit Holunder-Sabayon

4.3 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
8 Portionen

Składniki

Wackelpudding
  • Gelatine
    10 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Zucker
    80 g
  • Limettensaft
    20 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    30 g
  • Erdbeeren halbiert
    1000 g
Sabayon und Fertigstellung
  • Eigelb (Kl. M)
    3
  • Weißwein
    75 g
    75 g Apfelsaft
  • Holunderblütensirup
    75 g
  • Limettensaft
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 4 g
Kalorie 716 kJ / 170 kcal
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...