
Urządzenia i Akcesoria
Erdbeer-Wackelpudding mit Holunder-Sabayon
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
Wackelpudding
-
Gelatine10 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Zucker80 g
-
Limettensaft20 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Erdbeeren halbiert1000 g
Sabayon und Fertigstellung
-
Eigelb (Kl. M)3
-
Weißwein75 g
-
Holunderblütensirup75 g
-
Limettensaft20 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
170 kcal /
716 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy