Erdbeer-Wackelpudding mit Holunder-Sabayon
TM5 TM31 TM6

Erdbeer-Wackelpudding mit Holunder-Sabayon

4.4 (21 ocen)

Składniki

Wackelpudding

  • 10 Blätter Gelatine
  • Wasser zum Einweichen
  • 80 g Zucker
  • 20 g Limettensaft
  • 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 1000 g Erdbeeren, halbiert

Sabayon und Fertigstellung

  • 3 Eigelb (Kl. M)
  • 75 g Weißwein
  • 75 g Holunderblütensirup
  • 20 g Limettensaft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
716 kJ / 170 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy