Stachelbeerchutney mit Berberitzen

Stachelbeerchutney mit Berberitzen

5.0 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
3 Schraubgläser

Składniki

  • rote Zwiebeln halbiert
    250 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Stachelbeeren Blütenansatz entfernt
    250 g
  • Berberitzen, getrocknet
    10 g
  • Gelierzucker 3:1
    165 g
  • Apfelessig (mind. 5 % Säure)
    30 g
  • Senfkörner, gelb
    1 EL
  • Salz, unjodiert
    ½ TL
  • Paprikapulver, geräuchert
    ½ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 3 g
Kalorie 1417 kJ / 338 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...