Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g rote Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 250 g Stachelbeeren, Blütenansatz entfernt
- 10 g Berberitzen, getrocknet
- 165 g Gelierzucker 3:1
- 30 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 1 EL Senfkörner, gelb
- ½ TL Salz, unjodiert
- ½ TL Paprikapulver, geräuchert
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1417 kJ / 338 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min
Süßer Marillensenf
55min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 Std.
Rhabarber-Tomaten-Marmelade
55min
Feigensenf
55min
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 Std. 5 Min
Rote-Rüben-Senf
50min
Kirschenchutney
1 Std. 5 Min
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 Std.
Gurken-Relish
1 godz. 30 min
Apfelschalen-Gewürzmischung
50min