![Stachelbeerchutney mit Berberitzen Stachelbeerchutney mit Berberitzen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/75AE4AB7-F109-4DA3-ADF5-3E6E416E84CC/Derivates/2650ca0d-ae65-4910-bf19-d47bdc355951.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g rote Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 250 g Stachelbeeren, Blütenansatz entfernt
- 10 g Berberitzen, getrocknet
- 165 g Gelierzucker 3:1
- 30 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 1 EL Senfkörner, gelb
- ½ TL Salz, unjodiert
- ½ TL Paprikapulver, geräuchert
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1417 kJ / 338 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1h
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Birnen-Rosmarin-Senf
50min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 分钟
Apfel-Zwiebel-Marmelade mit Speck
1h 15min
Erdbeer-Balsamico-Marmelade
55 Min
Zwetschkenessig mit Schwips
1h
Traubengelee
1h
Rote-Rüben-Relish
1h 15min
Pfirsich-Curry-Chutney
1h
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45 Min
Rhabarber-Chutney
1h 30 min