Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeerchutney mit Berberitzen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
rote Zwiebeln halbiert250 g
-
Olivenöl20 g
-
Stachelbeeren Blütenansatz entfernt250 g
-
Berberitzen, getrocknet10 g
-
Gelierzucker 3:1165 g
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)30 g
-
Senfkörner, gelb1 EL
-
Salz, unjodiert½ TL
-
Paprikapulver, geräuchert½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
1417 kJ /
338 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frühlingsaufstrich
20 min
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 min
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1 godz.
Rhabarber-Tomaten-Marmelade
55 min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 godz.
Rote-Rüben-Relish
1 godz. 15 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Rote-Rüben-Senf
50 min
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 godz. 25 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Rote-Rüben-Dip
15 min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min