Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeerchutney mit Berberitzen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
rote Zwiebeln halbiert250 g
-
Olivenöl20 g
-
Stachelbeeren Blütenansatz entfernt250 g
-
Berberitzen, getrocknet10 g
-
Gelierzucker 3:1165 g
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)30 g
-
Senfkörner, gelb1 EL
-
Salz, unjodiert½ TL
-
Paprikapulver, geräuchert½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
1417 kJ /
338 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 min
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2 godz. 30 min
Rhabarber-Tomaten-Marmelade
55 min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 godz.
Kürbisketchup
2 godz. 5 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Brombeer-Zwiebel-Chutney
6 godz. 50 min
Süßer Marillensenf
55 min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Ofen-Tomaten im Honigsud
45 min
Scharfe Pflaumensauce
50 min