Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeerchutney mit Berberitzen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
rote Zwiebeln halbiert250 g
-
Olivenöl20 g
-
Stachelbeeren Blütenansatz entfernt250 g
-
Berberitzen, getrocknet10 g
-
Gelierzucker 3:1165 g
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)30 g
-
Senfkörner, gelb1 EL
-
Salz, unjodiert½ TL
-
Paprikapulver, geräuchert½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
1417 kJ /
338 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 godz.
Himbeer-Heidelbeer-Shrub
1 godz.
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1 godz.
Feigensenf
55 min
Rote-Rüben-Senf
50 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Wacholderbutter
5 min
Maroni-Linsenaufstrich mit Champignons
25 min
Kürbis-Kokos-Marmelade
1 godz.