Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di baccalà ammollato e dissalato, in filetti
- 100 g di pane bianco raffermo a pezzi
- 2 pomodori maturi a pezzi
- 1 cucchiaio di origano secco
- 1 cucchiaio di prezzemolo fresco tritato
- 2 spicchi di aglio
- 4 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolati
- 700 g di acqua
- 1 fetta di limone
- 1 pizzico di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1962 kJ / 469 kcal
- Białko
- 57.7 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1h
Brandada di baccalà alla portoghese
1小时 30 分钟
Baccalà alla cappuccina
55min
Insalata di cozze e salsa al lime
40min
Calamari ripieni alla norma
1小时 30 分钟
Baccalà gratinato con patate, uova e peperoni
1h
Sformato di baccalà
3h 30min
Alici alla Reggina
45min
Mousse di baccalà
45min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1小时 10 分钟
Calamari ripieni
1小时 30 分钟
Alici ripiene al Varoma
50 分钟