荔枝肉

荔枝肉

4.3 3 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 人份

Składniki

切荔枝肉片
  • 猪里脊肉 建议选择内脊肉
    300 克
制作荔枝肉
  • 荸荠 去皮切块
    100 克
  • 红曲粉
    1 茶匙
  • 淀粉
    2 茶匙
  • 料酒
    1 汤匙
  • ½ 茶匙
  • 生抽
    2 茶匙
  • 白醋
    2 茶匙
  • 2 茶匙
  • 高汤
    2 汤匙
  • 再额外准备些油炸用
    15 克
  • 切葱花
    10 克
  • 蒜头 切蒜片
    10 克
  • 麻油
    1 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 15.9 g
Kalorie 1240.8 kJ / 295 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 15.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...