![Sauce Béarnaise Sauce Béarnaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a72727e3-c25d-4b32-b641-1674b70b3378/Derivates/5fc1a526-dc09-4421-9d66-d7c79f5c5004.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 Zweige Estragon, abgezupft, Zweige zur Seite gelegt
- 80 g Schalotten
- 80 g Weißweinessig
- 180 g Butter, in Stücken
- 4 Eigelb
- ½ - 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 7784 kJ / 1859 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 195 g
- Tłuszcz nasycony
- 104 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1272 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rib Eye mit Béarnaise
1 Std. 50 Min
Sauce Choron
20min
Sauce Béarnaise
15 dk
Sauce Béarnaise
40min
Beef Wellington mit Rotwein-Jus und Champignon-Duxelle
2sa 30 dk
Crème brûlée
2sa 30 dk
Vitello Tonnato
48h
Sauce Hollandaise
15 dk
Rib Eye mit Béarnaise
1 Std. 50 Min
Portugiesische Crème Brûlée
25 dk
Klassische Zabaglione
15 dk
Zabaglione
15 dk