Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 600 g Gruyère, in Stücken
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 420 g Weißwein, trocken
- 20 g Speisestärke
- 20 g Kirschwasser
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Muskat
- ½ TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3895 kJ / 930 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Portwein-Zwiebel-Relish
50 min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min
Malfatti mit Salbei, brauner Butter und Käse
1h 10 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Koriander-Mayonnaise
10 Min
Gnocchi mit Ziegenkäse und Trüffel
2 godz.
Käsefondue (mediterran)
25min
Gorgonzola-Sauce
20 min
Risotto mit Birne und Gorgonzola
35 min
Risotto alla Milanese
35 min
Family-Käsefondue (alkoholfrei)
20 min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 min