Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 10 g de sucre vanillé maison
- 10 g de rhum
- 100 g de beurre doux, mou
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 330 g
- Kalorie
- 7886 kJ / 1892 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 124 g
- Tłuszcz
- 143 g
- Błonnik
- 15 g
Alternatywne przepisy
Pâte à chou
2h
Petits choux tonka et craquelins vanille
1h 25min
Dacquoise
40min
Paris-brest
3h 10min
Crème pâtissière
15 min
Pâte sucrée
1 Std. 50 Min
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4 Std.
Tartelettes aux sablés bretons, pommes et caramel beurre salé
1 Std. 15 Min
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1h
Crème diplomate aux fruits
1h